Lightning pozvali do kempu brankára Irvinga

Leland Irving bol síce tímom Calgary Flames draftovaný v roku 2006 v prvom kole, no veľa toho v NHL nenachytal. Po roku strávenom vo Fínsku ho však pozval do svojho tréningového kempu tím Tampa Bay Lightning. Informáciu priniesol Joe Smith z denníka Tampa Bay Times.

Dvadsaťšesťročný Kanaďan odchytal v zámorskej profilige len 13 zápasov za Flames, naposledy v skrátenom ročníku. Väčšinu času v zámorí trávil na „farme" v Abbotsforde (AHL) a po sezóne 2012/13 odišiel do fínskeho Jokeritu Helsinki.

Pozvánka pre Irvinga je tak trochu prekvapením, keďže floridský klub má tandem pre prvý tím a aj dvoch náhradníkov v nižšej AHL. Ben Bishop by mal byť jasnou jednotkou a chrbát by mu mal kryť Jevgenij Nabokov. Na svoju šancu budú čakať Kristers Gudlevskis a Andrej Vasilevskij.

Nabokov, ktorý väčšinu kariéry strávil v New Yorku Islanders a ako voľný hráč sa upísal „bleskom" na jeden rok, si nevie situáciu v novom tíme vynachváliť: „Myslím, že je tu obrovské množstvo talentu. Môžem to prirovnať len k môjmu pôsobeniu v San Jose. No teraz je tu nová generácia a všetci sú väčší a silnejší."


Autor: Marián Masaryk | Vydané: 09. 09. 2014 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL