Dacjuk sa cíti lepšie, dúfa v sezónu bez zranení

Pavla Dacjuka sužovali v ostatnej sezóne problémy s kolenom, no operácia napokon nebola nutná. V týchto dňoch už trénuje a bez väčších problémov sa pripravuje na nový ročník.

Tridsaťšesťročný center odohral v uplynulej sezóne len 45 zápasov základnej časti, v ktorých ale strelil 17 gólov a pridal 20 assitencií. Ďalších päť bodov si pripísal v piatich dueloch play-off a rodné Rusko reprezentoval aj na domácej zimnej olympiáde v Soči.

„Vyzerá to tak, že cvičenie mi pomohlo a nepotrebujem operáciu. Momentálne korčuľujem a koleno je na tom oveľa lepšie. Nič ma neobmedzuje, no uvidíme," opísal svoj stav rodák zo Sverdlovska pre oficiálnu stránku klubu.

„Po olympiáde bolo otázne, či bude nutná operácia. Bolo to oveľa lepšie v tých pár zápasoch série proti Bostonu. Mohol som koleno zaťažovať, no stratil som veľa svalovej hmoty. Teraz je všetko späť," pokračoval Dacjuk, ktorý so spoluhráčmi trénoval počas ostatných dvoch dní.

Novú sezónu začne Detroit v nezmenenej zostave a aj Dacjuk dúfa, že sa mu vyhnú zranenia: „Všetci si želáme nového hráča, no nemáme ho. Teraz musíme držať spolu, hrať našu hru a dúfať, že nebudeme maž veľa zranení. V tom príprade by sme mali dobré šance, no ak príde množstvo zranení, bude to opäť ťažké. Posledné tri roky sme boli ako na hojdačke a to nás ´zabíja´."


Autor: Marián Masaryk | Vydané: 10. 09. 2014 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL