Stuart a McLeod podpísali zmluvy s Avalanche

Kanadská športová televízia TSN v pondelok informovala, že skúsený obranca Brad Stuart sa s vedením Colorada Avalanche dohodol na podmienkach nového dvojročného kontraktu v celkovej hodnote 7,2 milióna dolárov.

Tridsaťštyriročný Kanaďan prišiel do denverského klubu 1. júla zo San Jose Sharks výmenou za dve draftové voľby. Nová zmluva mu začne platiť od ročníka 2015/16, kedy si, rovnako ako v predošlej sezóne, pripíše na účet 3,6 milióna dolárov.

Stuarta draftovalo San Jose v roku 1998 z celkovej tretej pozície a odvtedy odohral v NHL 985 zápasov aj za Bruins, Flames, Kings a Red Wings, s ktorými v roku 2008 vyhral Stanley Cup. Spolu si v nich pripísal 77 gólov, 245 asistencií a 549 trestných minút.

McLeod zostáva v Colorade ďalšie tri roky

Avalanche tiež v pondelok predĺžili zmluvu s útočníkom Codym McLeodom o ďalšie tri roky. Podľa ESPN počas nich zarobí spolu 4 milióny dolárov, čo predstavuje 1,33 milióna ročne.

Tridsaťročný ľavý krídelník má ešte jeden zostávajúci rok v súčasnej zmluve, ktorá mu v ostatnom ročníku vyniesla 1,15 milióna dolárov. V NHL už absolvoval 467 duelov, všetky za Colorado, v ktorých nazbieral 50 gólov, 41 asistencií a rekordných 987 trestných minút.

Prezident a generálny manažér klubu Joe Sakic je s obomi hráčmi spokojný: „Brad je stabilným a skúseným obrancom, ktorý je solídnym prínosom pre naše zadné rady. Cody je členom Avalanche od začiatku jeho kariéry. Prináša na ľad odvahu, energiu a trpezlivosť každý jeden deň. Sme nadšení, že bude v našom tíme ďalšie tri roky."


Autor: Marián Masaryk | Vydané: 29. 09. 2014 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL