Leddy sa do New Yorku teší, Boychuk je smutný

Chicago potrebovalo uvoľniť miesto v platovom rozpočte, to isté platilo o Bostone. Tím New York Islanders zase potreboval vystužiť defenzívu. Tímy si navzájom pomohli dvoma sobotnými výmenami.

Islanders získali do svojich radov obrancov Nicka Leddyho z Chicaga a Johnnyho Boychuka z Bostonu. Generálny manažér Garth Snow týmto krokom ukázal, že to s útokom na play-off myslí vážne.

Ani Boychuk, ani Leddy však neprichádzajú na Long Island lacno. Islanders boli ochotní vzdať sa draftovej voľby v druhom kole v rokoch 2015 a 2016, ako aj podmienečnej voľby v treťom kole, za Boychuka. Za Leddyho išli opačným smerom T.J. Brennan, Ville Pokka a práva na Andersa Nilssona.

Dvadsaťštyriročný Leddy síce odchádza z tímu s majstrovskými ambíciami, ale v novom pôsobisku sa môže tešiť na väčší priestor. Takisto ho môže tešiť odhodlanie tímu stať sa po príchode do Brooklynu novým, konkurencieschopným tímom.

„Nick Leddy zbožňoval hranie za Chicago, ale teší sa na to, ako sa pripojí k mladému mužstvu v New Yorku, ktoré tvoria talentovaní hráči a ktoré sa pripravuje na sťahovanie do Brooklynu,“ povedal hráčov agent Neil Sheehy.

Tridsaťročný Boychuk do tímu prinesie skúsenosti a v Bostone už pocítil, ako chutí zisk Stanley Cupu. V novom tíme by mal hrať v prvých dvoch defenzívnych pároch, pričom v tom pôvodnom bol posledné mesiace terčom špekulácií. Generálneho manažéra „medveďov“ Petra Chiarelliho však tento krok mrzel.

„Bola to veľmi ťažká výmena. Všetci tu Johnnyho máme radi. Bolo naozaj ťažké ju urobiť, ale je to súčasť tohto biznisu a my sa pokúšame urobiť správne kroky do budúcnosti. Bol nahnevaný, ja som bol nahnevaný a stále som, hoci on je tým človekom, ktorý odchádza,“ povedal Chiarelli.

Boychuk sa po sezóne môže stať neobmedzeným voľným hráčom a momentálne to nevyzerá tak, že by s newyorským tímom podpísal novú zmluvu. Jeho prioritou bude návrat do tímu, ktorý má predsa len väčšie ambície. Na druhú stranu, „Ostrovania“ budú mať celú sezónu na to, aby ho presvedčili, že stojí za to zostať.

Súvisiaci článok:
Boychuk a Leddy vystužia defenzívu Islanders


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 05. 10. 2014 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL