Bettmanovi nebude vadiť, ak bude Pronger vo vedení NHL

Komisár NHL by nemal najmenší problém s tým, ak by Chris Pronger dostal miesto v ligovom oddelení hráčskej bezpečnosti napriek tomu, že niekdajší obranca je stále na výplatnej listine tímu Philadelphia Flyers.

Bettman sa vyjadril k potenciálnemu konfliktu pred stredajším zápasom medzi Los Angeles Kings a San Jose Sharks po tom, čo Pronger absolvoval pracovné rozhovory s novým šéfom disciplinárky Stephaneom Quintalom. Ten hľadá nástupcu Briana Leetcha.

Pronger technicky stále neukončil kariéru, ale hokej nehral od roku 2011 pre symptómy otrasu mozgu a zranenie oka. K Flyers je zmluvne zaviazaný do roku 2017 a stále dostáva plat, pretože ak by ukončil kariéru, Philadelphia by na to doplatila a vážne by sa jej znížil priestor v platovom rozpočte. Prongerov plat predstavuje 4,9 milióna dolárov ročne. Keďže je na listine dlhodobo zranených hráčov, táto mzda sa do rozpočtu nezapočítava.

„Chrisov prípad je unikátny. Oficiálne neukončil kariéru, pretože sú tam dôvody súvisiace s platovým rozpočtom. Ak by sa do tej pozície dostal, nie som si istý, či by to predstavovalo nejaký problém. Už s hokejom skončil. Dostáva od Flyers plat a to sa nezmení. Nič im nie je dlžný,“ povedal Bettman.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 09. 10. 2014 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL