Česi Vincour a Pastrňák späť do AHL

Českí hokejoví mladíci, Tomáš Vincour a Dávid Pastrňák, sa vracajú späť na farmu do AHL. Obidvaja hráči pobudli vo svojich prvých mužstvách dva týždne, druhý menovaný Pastrňák si počas pobytu v Bostone dokonca odbil premiéru v NHL.

24-ročný Vincour sa sťahuje z Colorada naspäť na farmu do Lake Erie. Počas siedmich zápasov v drese Avalanche si pripísal na svoje konto jednu asistenciu. V doterajšej kariére naskočil v najprestížnejšej lige sveta do 95 zápasov, v ktorých zaznamenal 17 bodov (7+10).

Pastrňák si odbil premiéru v drese Bostonu proti Pittsburghu, 25. novembra. 18-ročný český talent si povolanie do prvého tímu zaslúžil najmä za vydarený predsezónny kemp a za formu, ktorú predvádza v AHL v Providence. V nižšej lige sa dokonca stal najlepším nováčikom mesiaca október.

Pastrňák, 25. výber tohtoročného draftu, je momentálne považovaný za jedného z najlepších útočníkov AHL. Jeho progres zhodnotil aj tréner Bruins, Claude Julien: „Je talentovaný, ale nečakáme od neho, že bude ihneď dokonalý. Musí byť hlavne spoľahlivý a zapracovať na defenzíve.“ Pastrňák si v piatich zápasoch pripísal jednu asistenciu.


Autor: Martin Hinca | Vydané: 12. 12. 2014 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL