Stuart si nezahrá do februára, Jets získali Harrisona z Caroliny

Obrana Winnipegu Jets sa rozpadla a generálny manažér Kevin Cheveldayoff musel niečo urobiť. Po tom, čo vo štvrtok tím oznámil, že pre zranenie prišiel aj o beka Marka Stuarta, došlo k výmene medzi Jets a Carolinou Hurricanes.

„Stíhači“ prostredníctvom nej získali do svojich radov skúseného obrancu Jaya Harrisona, za ktorého obetovali voľbu v šiestom kole najbližšieho draftu. Tridsaťdvaročný Kanaďan by sa mal k tímu pripojiť včas na to, aby stihol piatkový duel proti Bostonu Bruins.

Harrison odohral v tejto sezóne 20 zápasov, v ktorých zaznamenal gól, tri asistencie, päť mínusových bodov a 42 trestných minút. Na ľade v priemere odohral 16 a pol minúty na zápas. Teraz posilní zostavu, ktorú trápia zranenia na citlivom poste.

Winnipeg sa musí zaobísť bez Jacoba Troubu, Zacha Bogosiana a Tobiasa Enströma, ktorých klub už zaradil na listinu zranených hráčov. Vo štvrtok sa k nim pridal aj Stuart, ktorý bude absentovať do februára so zranením dolnej časti tela, ktoré utrpel v utorok proti Buffalu Sabres.

Tréner Paul Maurice nedávno na zranenia zareagoval aj návratom Dustina Byfugliena do obrany. Momentálne je najlepším obrancom Jets napriek tomu, že sezónu začal ako útočník. V prvom páre ho dopĺňa nováčik Ben Chiarot, ktorý 3. decembra zažil premiéru v NHL.

Harrison posilní obranu a prinesie so sebou skúsenosti z 337 zápasov NHL. Navyše, dobré sa pozná s trénerom Mauriceom, pod ktorým hrával v Caroline i v Toronte. Winnipeg dúfa, že klubu pomôže udržať sa na solídnej pozícii, ktorú si tím vybojoval veľmi dobrou hrou v defenzíve.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 19. 12. 2014 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL