Carolina neplánuje vykúpiť Siomina zo zmluvy

Hlavný tréner Caroliny Hurricanes Bill Peters nie je spokojný s hrou útočníka Alexandra Siomina a v utorok o tom dal vedieť celému svetu, keď hráča posadil na tribúnu. Jeho šéf, generálny manažér Ron Francis, to však s Rusom ešte nevzdáva.

Siominovi sa nedarí a Hurricanes majú niekoľko možností, čo by s ním mohli urobiť. Jednou z nich je aj vykúpenie zo zmluvy po skončení sezóny. Francis však tvrdí, že k tomu nedôjde.

„Alex je súčasťou Hurricanes, budeme s ním pokračovať v práci a pokúsime sa mu pomôcť, aby sa stal hráčom, ktorým si myslíme, že môže byť. Veci sú teraz odlišné tým, ako riadime tím a čo očakávame. Našou úlohou je pokračovať v práci s ním a dať mu o tom vedieť. Myslíme si, že to môžeme dokázať. Vôbec to s ním nevzdávame,“ skonštatoval Francis pre Raleigh News & Observer.

Ak by sa aj Hurricanes rozhodli vykúpiť hráča zo zmluvy, vyšlo by ich to pomerne draho. Teraz je pravdepodobnejšie, že tím Siomina umiestni na waiver listinu a pošle ho do nižšej AHL, čo by mohlo byť pre neho budíčkom. V tejto sezóne nazbieral osem bodov (1+7) v 26 dueloch.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 29. 01. 2015 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL