Shawn Matthias zaknihoval svoj prvý hetrik v NHL + video

Kanadský útočník Shawn Matthias odohral v piatok proti Bostonu Bruins životný zápas. Strelil v ňom totiž svoj prvý hetrik v NHL, aby nasmeroval Vancouver Canucks k domácej výhre 5:2.

Dvadsaťšesťročný center strelil prvé dva góly už v prvých piatich minútach zápasu, aby poslal svoj tím do vedenia 2:0. Tretí pridal v úvode tretej tretiny, keď zvyšoval na 4:2. Po šiestich dvojgólových dueloch v kariére sa po prvý raz dočkal hetriku.

„Bolo to neskutočné. Vidieť tých ľudí stáť a hádzať šiltovky na ľad... to bolo celkom ´cool´. Budem si to pamätať veľmi dlho," skonštatoval Matthias, ktorý si svoje hviezdne momenty užíval: „Mal som dnes šťastie na odrazy puku, no pomohli mi aj spoluhráči skvelými prihrávkami. Bol to zábavný večer."

Matthias si rozšíril konto na 13 gólov, ku ktorým pridal sedem asistencií v 52 dueloch sezóny. Len jeden presný zásah mu chýba do vyrovnania osobného maxima z ročníka 2012/13. Najviac bodov, 24, nazbieral v sezóne predtým, no až v 79 zápasoch.

Rodák z Mississaugy strávil prvých šesť rokov kariéry v tíme Florida Panthers predtým, ako v uplynulej sezóne prišiel do Vancouveru. Draftoval ho však Detroit v roku 2006 zo 47. miesta. Celkovo odohral v NHL 381 duelov so ziskom 121 bodov (61+60).




Autor: Marián Masaryk | Vydané: 14. 02. 2015 | Rubrika: Video


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL