Agent Bergenheima požiadal Panthers o výmenu

Skúsený útočník Sean Bergenheim nehral v piatkovom zápase Floridy Panthers proti Dallasu Stars. Tréner Gerard Gallant ho poslal na tribúnu z dôvodov, ktoré nahnevali agenta Todda Diamonda.

Gallant cítil, že tridsaťjedenročný hokejista sa vo štvrtkovom zápase proti Minnesote Wild nesnažil na 100 %. Keď sa o tom dozvedel Diamond, pre Sun Sentinel sa vyslovil poriadne kriticky.

„Je to také pokrytecké. Kedy Sean Bergenhaim odohral striedanie na menej ako sto percent? Od trénera je to neprofesionálne. V Quebeckej juniorskej lige vám to prejde, ale nie v NHL. Nemôžete mi tvrdiť, že tím je lepší, ak Sean nehrá,“ povedal Diamond. „Ak chcú spochybňovať Seanov charakter, tak by si mali dať vyšetriť hlavy.“

Diamond tiež priznal, že sa obrátil ku generálnemu manažérovi Daleovi Tallonovi so žiadosťou o výmenu svojho klienta. Stalo sa to ešte pred piatkovým rozhodnutím trénera. Dôvodom bolo, že od 3. februára strávil jeho klient tri zápasy v rade na tribúne.

Bergenheim odohral v tejto sezóne 39 zápasov, v ktorých zaznamenal osem gólov a desať asistencií. Nachádza sa v poslednom roku štvorročnej zmluvy v hodnote 11 miliónov amerických dolárov.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 14. 02. 2015 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL