St. Louis sa trápi s nedostatkom sebadôvery

Útočník v službách newyorských „jazdcov", Martin St. Louis, zažíval vydarený vstup do aktuálnej sezóny, ale v poslednej dobe jeho forma poklesla. Teraz priznal, že sa u neho prejavuje aj nedostatok sebadôvery.

Sebadôvera je pre každého športovca dôležitá. Tridsaťdeväťročný Kanaďan o ňu prišiel, keď od 10. januára nerozvlnil sieť súperovej brány a v posledných deviatich zápasoch zaznamenal len jednu jedinú asistenciu.

„Práve teraz nehrám s veľkou sebadôverou. Prežil som si takéto obdobia už aj v minulosti a nie je to zábavné, no, našťastie, náš tím vyhráva,“ skonštatoval St. Louis pre denník New York Post.

„Niekedy sa zápasy stanú ťažšími. Niekedy je ťažší aj život. Je len jeden spôsob, akým sa cez to dá dostať. Treba držať hlavu hore a pokračovať v práci. Tím vyhráva, čo mi dáva čas na to, aby som znova našiel svoju formu.“

Napriek obdobiu trápenia patrí St. Louis stále k najproduktívnejším hráčom tímu. V 53 zápasoch nazbieral 37 bodov (14 gólov, 23 asistencií) a z hráčov Rangers sú na tom v tímovom bodovaní lepšie len dvaja hráči – Rick Nash a Derick Brassard.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 14. 02. 2015 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL