Predators získali Fransona a Santorelliho z Toronta

Tím Nashville Predators získal obrancu Codyho Fransona a útočníka Mikea Santorelliho z Toronta Maple Leafs za voľbu v prvom kole tohtoročného draftu, veterána Olliho Jokinena a nádejného Brendana Leipsica.

Nashville chýbal v play-off v predošlých dvoch sezónach, ale v tejto sa do bojov o Stanley Cup chcel vrátiť. Momentálne vládne Západnej konferencii s 82 bodmi a táto výmena mu má pomôcť k ešte lepším výkonom.

Zaujímavosťou je, že Franson i Santorelli začínali svoje kariéry v organizácii Predators. Franson bol draftovaný v roku 2005 zo 79. miesta a odohral za Nashville dve sezóny. Santorelli bol draftovaný o rok skôr zo 178. miesta a v drese Predators odohral taktiež dve sezóny.

„Cody aj Mike boli nami draftovaní, u nás rástli a začali svoje kariéry NHL. Poznajú našu organizáciu a stále tu majú bývalých spoluhráčov a kamarátov. Sme si úplne istí, že do nášho mužstva bez problémov zapasujú,“ skonštatoval generálny manažér David Poile pre klubový web.

Franson odohral v tejto sezóne 55 zápasov, v ktorých zaznamenal šesť gólov a 32 bodov. V priemere hrával viac ako 21 minút na zápas. Santorelli odohral o dva zápasy viac a zaznamenal 11 gólov a 29 bodov.

Maple Leafs získali veterána Jokinena, ktorý v tejto sezóne odohral 48 zápasov so ziskom troch gólov a troch asistencií. Mladý Leipsic bol draftovaný v roku 2012 z 89. miesta. V aktuálnej sezóne odohral 47 zápasov za Milwaukee v nižšej AHL. Získal v nich sedem gólov a 35 bodov.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 16. 02. 2015 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL