Leddy podpísal s Islanders sedemročnú zmluvu

Tím New York Islanders v utorok na oficiálnom webe oznámil, že sa dohodol s obrancom Nickom Leddym na novej sedemročnej zmluve v hodnote 38,5 milióna dolárov. Priemerne tak do konca sezóny 2020/21 zarobí 5,5 milióna ročne.

Dvadsaťtriročný Američan sa po sezóne, v ktorej zaťažoval platový rozpočet klubu sumou 2,7 milióna, mohol stať obmedzeným voľným hráčom. Vďaka značnému zvýšeniu platu sa stal najlepšie zarábajúcim obrancom tímu a dokonca sa vyrovnal aj kapitánovi Johnovi Tavaresovi.

„Máme v našej šatni niečo špeciálne a ja som nadšený, že budem toho súčasťou ďalších sedem rokov. Odkedy som sem prišiel, táto organizácia bola prvotriedna. Som poctený ich prístupom ku mne a teším sa na výzvu bojovať o Stanley Cup v nasledujúcich rokoch," povedal Leddy pre klubový web.

Rodák z Eden Prairie, štát Minnesota, je jedným zo základných kameňov úspechu tímu z Long Islandu v tomto ročníku. Do New Yorku prišiel 4. októbra minulého roka z Chicaga. V 61 zápasoch sezóny nazbieral 25 bodov za osem gólov a 17 asistencií.

„Nick dokázal, že je elitným obrancom ligy už v mladom veku. Sme nadšení, že sme pridali do jadra našej defenzívy hráča s jeho kvalitami na ľade, v kabíne aj v komunite," povedal generálny manažér Garth Snow.

Leddyho draftovala Minnesota v roku 2009 z celkovej 16. pozície. Odvetdy odohral 319 duelov základnej časti NHL za Blackhawks a Islanders, v ktorých si spolu pripísal 118 bodov (28+90). V play-off pridal 54 zápasov so ziskom desiatich bodov.


Autor: Marián Masaryk | Vydané: 24. 02. 2015 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL