Olli Jokinen čaká na výmenu do tímu so šancou na titul

Olli Jokinen odohral v NHL už 1226 zápasov, ale len šesť z nich bolo v play-off. Fínsky útočník by rád na sklonku kariéry ešte zažil boje o Stanley Cup. Možno sa mu to podarí v tejto sezóne, hoci momentálne je členom Toronta Maple Leafs.

Jokinen mohol dosiahnuť vytúžené play-off v drese Nashvillu Predators, no ten ho vymenil do Toronta, s ktorým veľké nádeje nemá. Generálny manažér Maple Leafs ho však deň po výmene potešil, keď mu povedal, že sa bude veľmi snažiť vymeniť ho pred prestupovou uzávierkou do tímu so šancami na Stanley Cup.

Tridsaťšesťročný Fín tak teraz vyčkáva, kedy príde telefonát. Napriek tomu, že sa mu v tejto sezóne veľmi nedarilo, spolu s Maple Leafs verí, že je stále na trhu miesto, kde by boli jeho služby vítané. Samozrejme, v tíme, ktorý bude bojovať o titul.

„Možno budem mať počas týchto dní šťastie. Uvidíme,“ konštatuje Jokinen, ktorý v tomto ročníku zarába 2,5 milióna dolárov. „Myslím si, že každý hráč, ktorý prichádza do tejto ligy, chce hrať o Stanley Cup.“

Či sa Torontu podarí Jokinenovu túžbu naplniť alebo ho čaká ďalšie dlhé leto, sa uvidí už čoskoro. Jokinen medzitým trpezlivo čaká, ale príliš sa situáciou nezaťažuje. Dobre totiž vie, že nad ňou nemá kontrolu.

„Viete, nemám nad tým kontrolu. Moja robota je hrať hokej a je to rovnaké ako s vami – snažíte sa každý deň robiť svoju prácu najlepšie ako viete. Takýmito vecami sa nemôžete príliš zaťažovať. Musíte kontrolovať svoje emócie a veci, na ktoré máte vplyv,“ dodal.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 25. 02. 2015 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL