Predátori ocenili služby Vokouna

Českému hokeju sa v uplynulých dňoch dostalo ďalšej pocty. Muži v maskách robili naším susedom vždy dobré meno a po Dominikovi Hašekovi sa dostalo uznania aj ďalšej ich legende, Tomášovi Vokounovi.

38- ročný rodák z Karlových Varov odohral v NHL celkovo 700 zápasov počas 15 ročníkov, v ktorých obliekal dres štyroch tímov: Nashvillu, Floridy, Washingtonu a naposledy Pittsburghu. Vokoun sa momentálne vrátiť do brány nehodlá, hoci pripúšťa, že by nad ponukou akéhokoľvek tímu váhal.

Nashville ocenil Vokouna pred štvrtkovým zápasom za osem sezón spoločnej práce (1998 – 2007), v ktorých si obliekol dres ,, Predátorov“ v 383 zápapoch. To mu momentálne zaručuje klubový rekord. Vokoun počas ceremoniálu nezabudol poďakovať fanúšikom či vedeniu. Následne cez víkend absolvoval zápas veteránov, v ktorom pomohol Predators k výhre 9:8 nad Red Wings.

Majstrovi sveta z roku 2005 už medzitým pár klubových rekordov ,,vyfúkla“ nová brankárska ikona, Pekka Rinne, s ktorým sa v Nashville stretli prvýkrát v roku 2004. Vokoun momentálne pracuje v hokejovej škole na Floride, kde predáva svoje bohaté skúsenosti mladším hokejistom.


Autor: Martin Hinca | Vydané: 03. 03. 2015 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL