Lombardi potvrdil vymknutie Suttera a už sa pripravuje na leto

V sobotu sa objavila informácia, že hráči Los Angeles Kings znemožnili vstup do šatne svojmu trénerovi Darrylovi Sutterovi. Kto si myslel, že išlo o výmysel, bol na omyle. Túto skutočnosť potvrdil aj generálny manažér Dean Lombardi, ktorý sa pomaly začal pripravovať na rušné leto.

„Pokiaľ ide o fakty, nie je to presne tak, ako sa informovalo,“ povedal Lombardi, ktorému nesedel časový údaj, že sa tak stalo niekedy v období posledných dvoch týždňoch. Malo sa tak stať ešte 7. februára.

„Pokiaľ ide o to, čo sa stalo, možno hráči nemuseli zájsť do takého extrému, ale teoreticky s tým nemám problém. To, čo sa tam stalo, sa malo stať. Hráči potrebujú prevziať šatňu emocionálne a ak tam chcú ísť a povedať: ‚Tréner, zostaňte mimo, toto máme pod kontrolou. Vieme, ako vyhrávať,‘ tak s tým problém nemám.“

Lombardi už počas sezóny videl náznaky toho, že v tejto sezóne by sa mohla séria účastí v play-off a úspechov tímu prerušiť, no či sa z toho tím poučí, zostáva vo vzduchu. Takisto nie je jasné, aké zmeny sa v tíme udejú. V novej sezóne by sme však nemuseli vidieť ani hráčov z jadra tímu, ktoré stálo pri cesta za dvoma titulmi.

„Realita je tá, že sme nedosiahli to, čo sme chceli dosiahnuť, a že máme problémy s platovým stropom. To, čo tu budeme robiť, bude pravdepodobne zložitejšie ako v minulosti,“ povedal Lombardi, ktorý musí predĺžiť zmluvy s Tylerom Toffolom, Martinom Jonesom a ďalšími hráčmi. Vrásky na čele mu robí aj Mike Richards, ktorý má ešte štyri roky vo svojej lukratívnej zmluve. Vykúpi ho tím zo zmluvy?

„Myslím si, že to dokážeme vyriešiť. Myslím si, že sa s ním budem musieť stretnúť tvárou v tvár. Tento hráč to musí počuť najskôr odo mňa. Ako mám na to odpovedať? Je to možné,“ poznamenal Lombardi, ktorý verí, že tohtoročná facka tímu nakoniec pomôže. „Máme skvelú príležitosť na to, aby sme sa z tejto skúsenosti poučili. Možno sme ju aj potrebovali.“


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 13. 04. 2015 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL