Tréner Gaudreaua chránil, Rämö bude štartovať v druhom dueli

Trojica hráčov Calgary Flames nedohrala prvý zápas série proti Anaheimu Ducks, ale tréner Bob Hartley v piatok potvrdil, že Johnny Gaudreau bol v poriadku a len ho chránil pred prípadným zranením.

Keďže zápas už bol v tretej tretine rozhodnutý, Hartley nechcel riskovať, že by sa mladej hviezde niečo stalo. Anaheim hral v zápase tvrdo a aj mladík bol častým terčom bodyčekov. Pochopiteľne, jemu sa fakt, že nehral, nepáčil.

„Verím, že nebol v poriadku, keď som mu na začiatku tretej tretiny povedal, že nebude hrať a povedal som mu, prečo tomu tak bude. Johnny chce byť na ľade. A preto, že nejde práve o veľkého hráča, tak je mojou úlohou ako trénera Calgary Flames urobiť to, čo je pre organizáciu v daných časoch najlepšie. To bolo v tomto prípade to, že som ho nechal sedieť na lavičke,“ povedal Hartley pre oficiálnu stránku tímu.

Fyzická hrá Ducks si vyžiadala aj zranenia na strane Flames. Duel nedohrali útočníci Michael Ferland a Jiří Hudler. Stav oboch hráčov sa bude posudzovať na dennej báze a vyzerá to tak, že Ferland by mohol v druhom zápase hrať. Otras mozgu sa u neho nepreukázal. O Hudlerovi toho veľa známeho nie je.

Druhý zápas série sa odohrá v nedeľu a Flames do neho vstúpia aj so zmenou v bráne. Kým v otváracom zápase štartoval Jonas Hiller, v tom druhom dostane šancu Karri Rämö. Ten švajčiarskeho kolegu nahrádzal aj vo štvrtok po tom, čo Hiller inkasoval tri góly zo 14 striel. Fín potom pustil za chrbát zvyšné tri z 21 striel.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 02. 05. 2015 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL