Fontaine vynechá druhý zápas proti Blackhawks

Severoamerický tím Minnesota Wild nemôže počítať so sikovným útočníkom Justinom Fontainom v nedeľňajšom zápase číslo dva proti Chicagu Blackhawks.

Fontaine, hrajúci na pravom krídle štvrtého útoku, utrpel bližšie nešpecifikované zranenie dolnej časti tela na konci druhej tretiny prvého zápasu proti Blackhawks, ktorý nakoniec Wild prehrali 3:4.

Hlavný tréner Minnesoty Wild Mike Yeo počas sobotnajšieho tréningu neupresnil dobu liečenia Fontainea a ani to, ktorý hráč ho nahradí. Fín Erik Haula, ktorého rýchlosť narobila minulý rok Chicagu riadne problémy, je najpravdepodobnejším kandidátom na zaplnenie miesta v útoku Wild. K dispozícii sú však aj Sean Bergenheim, Ryan Carter a Jordan Schroeder.

„Samozrejme, máme viacero možností. Stratili sme výborného hráča na oslabenia. Máme však niekoľko hráčov sediacich na striedačke, s ktorými sme naozaj spokojní a vieme, že môžu hrať skutočne dobre, no v tomto prípade je rýchlosť ten rozhodujúci faktor. Videli sme minulý rok hru Haulu. Bol naozaj veľmi dobrý v sérii proti Blackhawks,“ povedal tréner Mike Yeo. pre klubový web

Haula v minuloročných 13 zápasoch play-off zaznamenal sedem bodov, v tohtoročných bojoch o Stanley Cup ho ešte len čaká debut. Dočká sa ho už v nedeľu?


Autor: Matej Janovčík | Vydané: 03. 05. 2015 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL