Bruins podpísali ročný kontrakt s Kemppainenom

Don Sweeney posilnil tím Boston Bruins už po niekoľkých dňoch vo funkcii generálneho manažéra. S fínskym útočníkom Joonasom Kemppainenom sa dohodol na ročnej, dvojcestnej zmluve v hodnote 700 000 dolárov na úrovni NHL.

Bruins sign Joonas Kemppainen to a one-year, two-way contract. Read release for more: http://t.co/0Wac3wGT30 ^BB pic.twitter.com/Uh5mtEE4dY

— Boston Bruins (@NHLBruins) 21. květen 2015

Dvadsaťsedemročný center bol najproduktívnejším hráčom tohtoročného play-off fínskej Liigy. K majstrovskému titulu pomohol tímu Kärpät Oulu 24 bodmi (10+14) v 19 zápasoch. Na MS v Česku strelil tri góly a na šesť prihral v ôsmich dueloch.

Pre rodáka z Kajaani pôjde o vôbec prvý zámorský angažmán v kariére. V NHL sa môže v nasledujúcej sezóne stretnúť aj so svojím klubovým spoluhráčom. Joonas Donskoi, naujžitočnejší hráč ostatného play-off Liigy, sa upísal tímu San Jose Sharks.

Sweeney od Kemppaniena očakáva, že pomôže tímu hrať agresívnejšie smerom dopredu. Dvojnásobný fínsky šampión strávil celú doterajšiu kariéru v rodnej krajine. V Liige už odohral 464 zápasov aj za Äsät a HPK so ziskom 160 bodov.




Autor: Marián Masaryk | Vydané: 22. 05. 2015 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL