Dupuis môže ísť do kontaktov, Ehrhoff i Martin sa môžu vrátiť

Skúsený útočník Pascal Dupuis z Pittsburgu Penguins, vo štvrtok povedal, že dostal od doktorov povolenie chodiť na tréningoch do kontaktov. Pre hokejistu, ktorému v novembri zistili krvnú zrazeninu v pľúcach, to bola výborná správa.

„Je to vzrušujúce. Je to ten deň, na ktorý som už čakal veľmi dlho. Sú to skvelé pocity. Prišlo to v ten správny čas,“ skonštatoval Dupuis pre oficiálnu stránku tímu. „Tentokrát som pre zmenu doktorov počúval a vyplatilo sa. Fakt, že som počúval, zohral veľkú úlohu v tom, že teraz môžem ísť do kontaktov.“

Tridsaťšesťročný veterán mal zdravotné problémy od decembra 2013, keď si natrhol väzivá v kolene. Následne sa v ňom vytvorila krvná zrazenina. Vynechal preto zvyšok sezóny. V tej novej odohral len 16 zápasov a doktori prišli na to, že krvná zrazenina prešla do pľúc. Teraz už by malo byť všetko v poriadku.

Dupuis už nie je na liekoch a počas leta sa plánuje venovať tréningu plnohodnotne. Okrem tvrdých pobytov v posilňovni však plánuje stráviť o čosi viac času na ľade, čo je pochopiteľné, keďže vynechal 109 z posledných 125 duelov.

Penguins nevylučujú návrat Ehrhoffa, Martina či Lapierra

Generálny manažér Jim Rutherford vo štvrtok pre denník Tribune-Review prezradil, že Penguins ešte neurobili rozhodnutie o nových zmluvách pre neobmedzených voľných hráčov Christiana Ehrhoffa, Maxima Lapierra a Paula Martina. Isté je len to, že v klube končí útočník Craig Adams.

Mnoho médií prišlo v zámorí so správami, že Penguins sa nebudú snažiť udržať si v tíme obrancov Ehrhoffa a Martina či útočníka Lapierra. Aj Martinov agent Ben Hankinson skonštatoval, že verí, že Pittsburgh je stále možnosťou pre jeho klienta.

Tridsaťštyriročný Martin strávil v Pittsburghu posledných päť sezón, o dva roky mladší Ehrhoff len tú poslednú. Tridsaťročný Lapierre dokonca nepobudol v tíme ani celý ročník. Prišiel doň v januári zo St. Louis Blues.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 12. 06. 2015 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL