Maple Leafs by mohli mať problémy s výmenou Kessela

Situácia okolo amerického útočníka Phila Kessela nenecháva tím Toronto Maple Leafs chladným. Už dlhšie sa špekuluje o jeho výmene, no zrealizovať ju nie je jednoduché. Musel by ju odobriť sám hráč.

Dvadsaťsedemročný pravý krídelník síce podpísal pred dvoma rokmi lukratívny osemročný kontrakt v hodnote 64 miliónov dolárov, no svojimi výkonmi vedenie klubu nepresvedčil. Jeho výmena by však potenciálneho záujemcu vyšla draho. Musel by na seba vziať bremeno ôsmich miliónov ročne až do konca sezóny 2021/22.

Navyše, Kessel má v zmluve čiastočnú klauzulu o nemožnosti výmeny bez jeho súhlasu. Môže predložiť zoznam ôsmich tímov, do ktorých by bol ochotný odísť. Podľa Boba McKenzieho z TSN sú nimi Boston, Chicago, Los Angeles, Minnesota, Montreal, NY Rangers, Philadelphia a Pittsburgh.

Ani jeden zo spomenutých klubov však nemá ideálnu situáciu v platovom rozpočte, a tak by pre nich Kessel bol skôr príťažou. Sám rodák z Madisonu sa pritom vyjadril, že by v Toronte rád zostal. Je teda málo pravdepodobné, že sa ho Maple Leafs len tak zbavia. Situáciu by im mohol uľahčiť jedine tým, že sa vzdá svojej „no-trade" klauzuly.


Autor: Marián Masaryk | Vydané: 16. 06. 2015 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL