Jacques Martin bude špeciálnym asistentom trénera

Tím Pittsburgh Penguins v utorok na oficiálnom webe informoval, že povýšil Jacquesa Martina z pozície skauta a poradcu do funkcie špeciálneho asistenta hlavného trénera Mikea Johnstona.

Šesťdesiatdvaročný odborník začne svoju tretiu sezónu v klube, v ktorom už pracoval aj ako asistent niekdajšieho trénera Dana Bylsmu. V uplynulom ročníku zastával post poradcu generálneho manažéra Jima Rutherforda. Ten podľa Pittsburgh Tribune-Review ponechá v trénerskom zbore doterajších asistentov Garyho Agnewa a Ricka Toccheta.

„Naozaj sa teším na novú pozíciu. Mám dobré vzťahy s trénerským zborom i manažmentom. Budem bližšie k tímu, čo mi pomôže lepšie s ním komunikovať, využiť moje skúsenosti z ostatných rokov a zdieľať s ním moje názory," vyhlásil Martin, ktorý bol členom zlatého kanadského tímu na ZOH 2002.

Martin bude pokračovať aj v práci v oddelení skautingu. Po novom tiež bude s tímom cestovať na každý zápas. Počas vyše 30-ročnej trénerskej kariéry už viedol tímy Blues, Senators, Panthers i Canadiens a pôsobil ako asistent v Chicagu a Colorade. Štyrikrát bol nominovaný na Jack Adams Award, ktorú vyhral v roku 1999 ako kouč Ottawy.


Autor: Marián Masaryk | Vydané: 17. 06. 2015 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL