Holtby a Capitals sú stále ďaleko od novej zmluvy

Čas sa kráti. Už na štvrtok je v Toronte naplánované arbitrážne konanie, na ktorom by sa proti sebe mohli postaviť brankár Braden Holtby a tím Washington Capitals. Pravdepodobnosť je vyššia po tom, čo strany nedokázali urobiť výraznejší pokrok v rokovaniach.

Obmedzený voľný hráč podal na arbitráž požiadavku na plat vo výške 8 miliónov amerických dolárov ročne, kým Washington mu ponúkol ročnú zmluvu vo výške 5,1 milióna amerických dolárov. Informoval o tom denník Washington Post.

Zdroje tiež prezradili, že Capitals Holtbymu ponúkli už aj päťročný kontrakt s priemerným ročným platom 5,5 milióna amerických dolárov. Holtby však nechce plat nižší ako je šesť miliónov dolárov ročne. Aj preto k dohode stále nedošlo a je možné, že pred konaním ani nedôjde.

Holtby má za sebou výbornú sezónu, v ktorej si upevnil pozíciu jednotky Washingtonu a pri bilancii 41-20-10 zaznamenal 92,3% úspešnosť zákrokov a priemer 2,22 inkasovaného gólu na zápas. V play-off si štatistiky ešte vylepšil na 94,4% úspešnosť zákrokov a priemer 1,71 inkasovaného gólu na zápas.

V novej sezóne pritom budú štyria brankári zarábať cez sedem miliónov dolárov ročne – Henrik Lundqvist, Sergej Bobrovskij, Pekka Rinne a Tuukka Rask.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 22. 07. 2015 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL