Franson diskutuje o zmluve s Bruins a ďalšími klubmi

Kanadský obranca Cody Franson, ktorý je stále neobmedzeným voľným hráčom, povedal v rozhovore pre rádio TSN 1040, že momentálne diskutuje o novej zmluve s piatimi alebo šiestimi klubmi, medzi ktorými je aj Boston Bruins.

Dvadsaťsedemročný rodák z Britskej Kolumbie si stále nie je istý tým, kde napokon skončí, no jedno vie iste – v ideálnom prípade by chcel podpísať dlhší ako ročný kontrakt. Uvedomuje si však tiež to, že v danej situácii si toho veľa vyberať nemôže.

„Je tam niekoľko veľmi zaujímavých tímov, ale niektoré z nich majú problémy s platovým stropom. Každý k tomu preto pristupuje pomaly, ale určite je tam nejaká akcia. Rád by som sa dohodol na viac ako ročnej zmluve. Už ma ročné kontrakty nebavia. Som však otvorený všetkému,“ povedal Franson.

„Mnoho tímov nám volalo a boli zvedavé, aké sú naše požiadavky. My sme im povedali našu predstavu. Nikto sa nám nevysmial. Každý si myslel, že je to rozumné. Ide však o to, že niektoré tímy majú problémy so stropom a ďalšie nechcú takú dlhú zmluvu. Je to vec mnohých odlišných okolností. Hádam sa však čoskoro na niečom dohodneme.“

Franson strávil poslednú sezónu v Toronte a v Nashville. V 55 zápasoch v drese Maple Leafs zaznamenal 32 bodov a po výmene odohral ďalších 23 stretnutí v drese Predators. V nich sa trápil a pripísal si len štyri body. V piatich dueloch play-off pridal ďalšie dva.

Franson by sa aj rád vrátil do Toronta, ale s Maple Leafs sa o návrate príliš nerozprával. Lákavý je i Boston, za ktorý hrával osem rokov jeho kamarát Milan Lucic.

„Opýtal som sa ho pár otázok. Po výmene Hamiltona a ostatných krokoch, ktoré urobili, sú jedným z tímov, o ktoré sa zaujímam. Boston by bolo zaujímavé miesto. Je to skvelé mesto a majú skvelú organizáciu. Je tam však aj pár iných tímov. Veci sa momentálne hýbu pomaly a berieme to deň po dni,“ dodal Franson.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 22. 07. 2015 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL