Stepan sa dohodol s Rangers na šesťročnej zmluve

Americký útočník Derek Stepan mal v pondelok ráno naplánované arbitrážne konanie s tímom New York Rangers. Nakoniec sa mu obe strany vyhli, keď sa dohodli na novej šesťročnej zmluve.

OFFICIAL: #NYR have agreed to terms with restricted free agent forward Derek Stepan on a multi-year contract. pic.twitter.com/ddIe0EbWT7

— New York Rangers (@NYRangers) 27. Červenec 2015

Dvadsaťpäťročný center zarobí podľa viacerých zdrojov počas nasledujúcich šiestich sezón spolu 39 miliónov amerických dolárov. Ročne tak zaťaží platový rozpočet klubu z Manhattanu sumou 6,5 milióna. Od 1. júla bol obmedzeným voľným hráčom.

„Je to skvelý pocit. Nemôžem byť viac nadšený z toho, že som súčasťou tímu, ktorý absolútne milujem. Milujem mesto New York a som vďačný za tunajších fanúšikov i manažment klubu. Spolu s manželkou sme extrémne šťastní, že tu budeme ďalších šesť rokov," napísal Stepan na svojom účte na sociálnej sieti Twitter.

Rodák z Hastingsu pritom ešte v nedeľu žiadal od Rangers ročný plat minimálne 7,25 milióna, kým tím bol ochotný mu dať najviac 5,2 milióna. Nakoniec sa stal tretím najlepšie plateným hráčom v tíme po brankárovi Henrikovi Lundqvistovi a útočníkovi Rickovi Nashovi.

Stepan si tak finančne výrazne polepší. Počas ostatných dvoch ročníkov zarábal priemerne 3,075 milióna dolárov. Uplynulá sezóna bola jeho druhou najlepšou v kariére z piatich, ktoré odohral za Rangers. V 68 zápasoch nazbieral 55 bodov za 16 gólov a 39 asistencií. V 19 dueloch play-off pridal 12 bodov (5+7).

Stepana draftovali Rangers v roku 2008 z 51 pozície. Odvtedy v ich drese absolvoval všetkých 362 zápasov v NHL, v ktorých si pripísal 89 gólov a 163 prihrávok. V ročníku 2014/15 sa stal prvým centrom po legendárnom Wayneovi Gretzkym, ktorý nazbieral 50 alebo viac bodov v troch plných sezónach za „jazdcov" v rade. Pripomeňme, že v skrátenej sezóne 2012/13 sa odohralo iba 48 duelov.


Autor: Marián Masaryk | Vydané: 27. 07. 2015 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL