Kedy podpíšu Flames novú zmluvu s Giordanom?

V kanadskom Calgary zostáva nevyriešená jedna veľká otázka – kedy podpíše novú zmluvu s Flames kapitán Mark Giordano? Odpoveď je stále nejasná, hoci pre generálneho manažéra Brada Trelivinga bol skúsený obranca letnou prioritou.

Už v máji, krátko po vyradení z bojov o Stanleyho pohár, hovoril Treliving o tom, že je Giordano veľmi dôležitým hráčom pre Flames a že by s ním veľmi rýchlo chcel podpísať počas tohto leta novú zmluvu. Vtedy bol optimizmus vysoký, no odvtedy sa toho veľa zmenilo.

Tridsaťjedenročný hokejista vstúpi do posledného roka jeho päťročnej zmluvy a po sezóne 2015/16 sa môže stať neobmedzeným voľným hráčom. Preto s ním chceli Flames podpísať zmluvu už teraz. Hráčova požiadavka na plat však bola vysoká – 9 miliónov amerických dolárov ročne.

Giordano doteraz zaťažoval platový rozpočet sumou 4,02 milióna dolárov ročne a je jasné, že si rast platu zaslúžil. Pre Flames však také požiadavky môžu predstavovať problém. Veľa miesta v rozpočte tím zabral zmluvami Dougieho Hamiltona (6 rokov, 34,5 milióna dolárov) či Michaela Frolíka (5 rokov, 21,5 milióna dolárov). Po budúcej sezóne si pritom bude musieť zaistiť aj služby Seana Monahana či Johnnyho Gaudreua.

Očakáva sa, že Giordano, ktorý bol pred zranením adeptom na Norrisovu trofej, sa stane najlepšie zarábajúcim hráčom tímu, ktorým je momentálne mladý Hamilton. Otázkou však je, koľko sú mu ochotní Flames zaplatiť. Do budúcej sezóny vstúpi ako 32-ročný a po vážnom zranení.

Je zrejmé, že obe strany by chceli celú záležitosť uzavrieť ešte pred štartom nového ročníka, aby sa vyhli rozptýleniam počas sezóny. Začiatkom júla Treliving povedal, že rokovania sú v plnom prúde. Odvtedy však veľa noviniek ohľadom situácie neprichádzalo. Podarí sa stranám dohodnúť ešte pred štartom základnej časti?


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 08. 08. 2015 | Rubrika: Špekulácie


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL