DeKeyser sa teší na Greena

Mike Green je jedným z popredných ofenzívnych obrancov NHL a po desiatich sezónach strávených vo Washingtone sa cez leto stal členom Detroitu Red Wings. Tešia sa na neho fanúšikovia i hráči.

ICYMI: @DeKeyser5 sees opportunities with @GreenLife52; Duo may make up new D-pair. #RedWings- http://t.co/5Nx63o5FMw pic.twitter.com/XdYVCaOiAo

— Detroit Red Wings (@DetroitRedWings) August 12, 2015

Jedným z nich je aj obranca Danny DeKeyser, ktorý patrí medzi najlepších zadákov Red Wings v hre dozadu. A práve dvadsaťpäťročný Američan by mal podľa slov trénera Jeffa Blashilla hrávať v jednom páre s Greenom.

„Myslím si, že je to skvelý hokejista. Má skvelú strelu od modrej, dokáže veľmi dobre korčuľovať a rýchlo sa hýbe s pukom v obrannom pásme. Ešte neviem, aké budú obranné páry, ale ak skončíme spolu, myslím si, že to bude dobrá kombinácia,“ povedal DeKeyser pre oficiálny klubový web.

Dvadsaťdeväťročný Green hral v uplynulej sezóne prevažne v treťom obrannom páre Capitals a v 72 zápasoch zaznamenal 10 gólov a 35 asistencií. Podľa Blashilla by mu v novom prostredí prospelo, ak by hral s DeKeyserom. I pre toho by to bolo plusom.

„Je to niečo, o čom sme sa už rozprávali. Cítime, že by si dokopy sadli a vytvorili by dobrý pár. Obaja by z toho mohli čerpať výhody,“ povedal Blashill, s ktorým sa vie stotožniť aj DeKeyser: „Bolo by skvelé, ak by pomohol mojej produktivite. Myslím si, že obrancovia v ostatných rokoch chceli produkovať viac bodov ako sa produkovalo. Samozrejme, že lídrom obrany je Kronwall, ale príchod hráča ako je Green nám určite veľmi pomôže. “


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 13. 08. 2015 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL