Shero: Clowe by si už nikdy nemusel zahrať

Útočník New Jersey Devils Ryane Clowe nie je pripravený na ďalší návrat po otrase mozgu a podľa slov generálneho manažéra Raya Shera je pravdepodobné, že ešte v priebehu tohto kalendárneho roka oznámi koniec aktívnej kariéry.

„Kedy hral naposledy? 6. novembra? To už je poriadne dlhá doba. Tréningový kemp začne budúci mesiac a v určitom bode sa bude musieť rozhodnúť on i doktori na základe jeho pocitov a stavu, aké bude jeho ďalšie smerovanie, či sa bude môcť vrátiť alebo nie,“ podotkol Shero.

Tridsaťdvaročný Clowe mal počas ostatných dvoch sezón štyri otrasy mozgu a ten posledný utrpel začiatkom novembra, keď ho do hlavy zasiahol David Backes zo St. Louis Blues. Stále sa z neho nezotavil. Zmluvu má platnú ešte na tri roky.

Clowe zaznamenal jeden gól a štyri body v 13 zápasoch, ktoré v uplynulej sezóne stihol odohrať. Celkovo v NHL absolvoval 491 zápasov, v ktorých si pripísal 112 gólov, 309 bodov a 618 trestných minút. V 70 dueloch play-off si pripísal 46 bodov. Hrával aj za Rangers a Sharks.

Shero zatiaľ nevie, či vymenuje nového kapitána

Shero okrem iného má na starosti aj určenie nového kapitána Devils pre nasledujúcu sezónu. Naposledy ním bol od januára 2013 Bryce Salvador, ktorý je však teraz neobmedzeným voľným hráčom.

„Neponáhľam sa s tým. Nie je isté, že nejakého budeme mať. Možno budeme, ale nechcem predbiehať. Ak si niekoho vyberieme, bude to spoločné rozhodnutie mňa a hlavného trénera. Ak už niekoho zvolíme, bude to po dôkladnom zvážení. Hádam to bude ten správny človek," skonštatoval Shero pre Newark Star-Ledger.

Múdrejší bude manažment zrejme až po skončení tréningového kempu. „Dúfajme, že to tak bude. Musíme uvažovať o tom, kto by to mohol byť a či by to ovplyvnilo našu hru. Je to veľká zodpovednosť, a to nie len pre hráčov. Salvador odviedol skvelú prácu a aj kapitáni pred ním. Všetko toto tiež zvážime."


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 14. 08. 2015 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL