Methot myslí len dopredu, Greening by mohol Sens opustiť

Obranca Ottawy Senators Marc Methot má za sebou náročnú sezónu. Pre zranenie hornej časti tela odohral len 45 zápasov, v ktorých to nebolo príliš ružové a nazbieral len 11 bodov. Aby toho nebolo dosť, musel sa ešte trápiť neistotou o svojej budúcnosti.



Tridsaťročnému rodákovi z Ottawy odľahlo vo februári, keď sa dohodol so Senators na predĺžení spolupráce. To mu umožnilo otočiť stranu a sústrediť sa na svoje herné zlepšenie. Momentálne sa snaží pozerať len dopredu.

„Bola to jedna z najstresujúcejších vecí, ktoré som zažil počas mojej kariéry. Nesťažujem sa na to, ale nebolo to ľahké, keď ste sa strachovali o vašu budúcnosť, istotu a podobné veci. Všetko ma to zväzovalo. Teraz je skvelé, že to nemusím riešiť a môžem sa sústrediť len na hranie a vyhrávanie zápasov. Minulý rok bol aj trochu nočnou morou, pokiaľ ide o zranenia. Je pekné, že budem môcť konečne vstúpiť do sezóny zdravý. Momentálne som v dosť dobrej kondícii,“ povedal Methot pre Ottawa Citizen.

Methot sa dohodol so Senators na novej štvorročnej zmluve v hodnote 19,6 milióna amerických dolárov. Po skvelom konci základnej časti a postupe do play-off verí, že by tím mohol vstupovať do úspešnejšieho obdobia. Pozdávajú sa mu mladíci ako Mike Hoffman, Mark Stone či Curtis Lazar.

„Všetky dobré tímy majú kvalitné jadro tvorené mladými hráčmi. Je to všetko o rýchlosti a my ju od našich mladých hráčov určite dostaneme. Tento tím robí dobrú prácu na draftoch. Vždy ma nadchne, keď vidím tých mladíkov korčuľovať. Už len preto je tu dôvod na nadšenie,“ dodal Methot.

Senators sa stále snažia predať Greeninga

Trpezlivosť ruže prináša. Verí v to aj generálny manažér Ottawy Senators Bryan Murray, ktorý nevzdáva svoju snahu vymeniť málo využívaného krídelníka Colina Greeninga. Tvrdí to Bruce Garrioch z denníka Ottawa Sun.

Greening v uplynulej sezóne vstúpil na „bojisko“ len v 26 zápasoch. So Senators má zmluvu platnú ešte na dva roky, pričom platový strop zaťaží ročne sumou 2,65 milióna amerických dolárov. A to je veľa peňazí investovaných do hráča, ktorý je často len náhradníkom.

Aby sa stal dvadsaťdeväťročný útočník pre ostatné tímy atraktívnejším, budú mu musieť Senators dopriať viac priestoru v prípravných zápasoch. Momentálne sa o neho tímy netrhajú a ak v príprave nezaujme, už by mohla pomôcť len ponuka, pri ktorej by si klub z hlavného mesta Kanady udržal časť jeho platu.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 17. 08. 2015 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL