Red Wings dúfajú, že sa Franzen zotaví do kempu

Tím Detroit Red Wings by mal najradšej veterána Johana Franzena v zostave od začiatku novej sezóny. Preto v „Hokejovom meste“ dúfajú, že sa švédsky útočník bude môcť zapojiť už do tréningového kempu.

Tridsaťpäťročný Franzen nehral od 6. januára, keď utrpel otras mozgu. Z neho sa stále úplne nezotavil, no generálny manažér Ken Holland s ním bol počas leta v kontakte a verí, že mu doktori dajú počas budúceho mesiaca zelenú.

„Moje očakávania a nádeje sú, že dostane povolenie, keď podstúpi lekársku prehliadku na začiatku kempu. Je to v rukách doktora Kutchera. Johan mi povedal, že sa jeho stav počas leta zlepšoval. Skúšal na seba zatlačiť a zatiaľ to bolo v poriadku. Momentálne každý deň korčuľuje a cvičí,“ skonštatoval Holland pre MLive.

Franzen odohral v minulej sezóne len 33 zápasov, v ktorých strelil sedem gólov a pridal 15 asistencií. Ak by aj dostal pred kempom zelenú, stále by viseli otázniky nad tým, ako počas prípravy zvládne fyzické kontakty. Práve to lepšie ukáže, či bude schopný vstúpiť do svojej 11. sezóny v NHL načas.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 25. 08. 2015 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL