Jackmana čaká výzva po prvej výmene v kariére

Barret Jackman strávil celú doterajšiu kariéru v drese St. Louis Blues. Po ostatnej sezóne sa však upísal Nashvillu Predators a začne novú kapitolu svojho života. Opäť sa cíti ako nováčik.

View image | gettyimages.com


Tridsaťštyriročný kanadský obranca nedostal od klubu, ktorý ho draftoval v roku 1999 zo 17. miesta a ktorý bol jeho doposiaľ jediným pôsobiskom v NHL, ponuku na predĺženie zmluvy. Hneď 1. júla preto využil šancu a podpísal dvojročný kontrakt v hodnote štyroch miliónov amerických dolárov s Predators.

Rodák z Britskej Kolumbie odohral za Blues všetkých 803 duelov v NHL, v ktorých zaznamenal 181 bodov a až 1026 trestných minút. V roku 2003 získal Calder Trophy pre najlepšieho nováčika sezóny a v rokoch 2000 a 2001 pomohol Kanade k bronzovej medaile na juniorských MS.

Majster sveta z roku 2007 sa cíti opäť ako nováčik. „Cítim sa opäť ako nováčik po príchode do nového tímu, v ktorom nikoho nepoznám. Snažím sa zvyknúť si, ale je to zábavné. Je dobré byť späť na ľade," povedal pre oficiálny web Predators hráč, ktorý vstúpi do svojej 14. sezóny v NHL. Teší sa pritom na nové výzvy.

„Bude pre mňa niečím novým byť veľmi známy a možno pomáhať ostatným hráčom, byť niekým, koho treba vodiť za ruku a všetko mu ukazovať. Je tiež zábavné vidieť nové mesto a byť s novými spoluhráčmi. Začínam sa opäť cítiť ako chlapec."


Autor: Marián Masaryk | Vydané: 30. 08. 2015 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL