Ray Whitney sa stal skautom Hurricanes

Ray Whitney zažil v organizácii Caroliny Hurricanes najlepšie obdobie v NHL, vrátane zisku jeho jediného Stanley Cupu v roku 2006. Necelý rok po ukončení hráčskej kariéry ho čaká prvá funkcia v manažmente – profesionálny skaut.

NEWS: #Canes announce additions to scouting staff including Ray Whitney, Jeff Daniels. More: http://t.co/BSW39X1Xg1 pic.twitter.com/Fyc3FT64tZ

— Carolina Hurricanes (@NHLCanes) August 31, 2015

Generálny manažér Hurricanes Ron Francis v pondelok na oficiálnom klubovom webe oznámil, že vymenoval štyroch nových členov skautingu. Profesionálnymi skautmi budú okrem Whitneyho aj Mark Craig a Jeff Daniels. Amatérskym skautom bude Don Elland.

„Mark, Jeff a Ray prinesú do nášho profesionálneho skautingu novú perspektívu, kým Don prinesie bohaté skúsenosti do nášho amatérskeho skautingu v OHL," vyhlásil Francis.

Štyridsaťtriročný Whitney má za sebou 22 sezón v NHL v dresoch Hurricanes, Oilers, Panthers, Blue Jackets, Red Wings, Coyotes, Stars a Sharks, ktorí ho draftovali v roku 1991 z 23. pozície. V lige odohral 1330 zápasov základnej časti so ziskom 1064 bodov, ako aj 108 duelov play-off. Dvakrát si zahral v Zápase hviezd.

Kanadský niekdajší ľavý krídelník je momentálne štvrtým najlepším hráčom histórie Hurricanes od ich presťahovania do Raleigh s 215 prihrávkami a 145 presilovkovými bodmi. S 38 presilovkovými gólmi je piaty, jeho 119 gólov a 334 bodov ho radí na šieste miesto. Je najmladším zo štvorice nových členov manažmentu.



Štyridsaťsedemročný Daniels pôsobil ostatných sedem sezón ako tréner „farmy" Caroliny v AHL. Predošlé štyri bol asistentom trénera Hurricanes, vrátane majstrovského roku 2006.

Päťdesiatjedenročný Elland pracoval v uplynulej sezóne ako tréner Plymouthu Whalers (OHL). Šesťdesiatdvaročný Craig bol v ročníku 2014/15 jeho generálnym manažérom.


Autor: Marián Masaryk | Vydané: 01. 09. 2015 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL