Vojnova pustili z väzenia, počká si na imigračný súd

Obranca Los Angeles Kings Viačeslav Vojnov bol počas týždňa prepustený z väzenia v Kalifornii a poslaný do strediska Imigračného a colného úradu. Tam si počká na pojednávanie, ktoré rozhodne o jeho prípadnom vyhostení z USA.

#Kings' Slava Voynov has been taken into custody by U.S. immigration officials http://t.co/JB1DWqe4Le pic.twitter.com/1Owinrj4c4

— Sportsnet (@Sportsnet) September 4, 2015

Dvadsaťpäťročný rodák z ruského Čeľabinska bol začiatkom júla odsúdený na tri mesiace v nápravnom zariadení Seal Beach v Kalifornii za fyzický útok voči svojej manželke ešte z októbra minulého roka. Krátko po incidente ho liga suspendovala. Hráč sa k činu neskôr priznal.

Po prepustení z väzenia Vojnov putoval do zariadenia na neznámom mieste, ktoré patrí Americkému imigračnému a colnému úradu. Tam bude spolu s niekoľkými krajanmi čakať na súdne pojednávanie, ktoré rozhodne o jeho ďalšom osude. Môže to však trvať dlho.

Celá situácia je zložitá najmä pre jeho zamestnávateľa, Los Angeles Kings. Tí ho v júni suspendovali bez nároku na mzdu po tom, čo mimo ľadu utrpel poranenie „Achillovky". Kalifornský klub si musí, rovnako ako hráč, počkať na konečný rozsudok. Ak nebude vyhostený z krajiny, možno si opäť oblečie dres tímu.


Autor: Marián Masaryk | Vydané: 05. 09. 2015 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL