Clune podpísal zmluvu s Maple Leafs, Arcobello je na waiver listine

Rich Clune je späť v Národnej hokejovej lige. Skúsený útočník, ktorý bol pred rokom poslaný Nashvillom Predators do AHL, sa vo štvrtok dohodol na podpise ročnej zmluvy s vedením Toronta Maple Leafs.

Ide o dvojcestnú zmluvu, ktorá už odpisovanému hráčovi vynesie 575 000 amerických dolárov na úrovni NHL a 350 000 amerických dolárov, keď bude hrávať v nižšej Americkej hokejovej lige.

Clune má za sebou ťažké obdobie, počas ktorého sa vyrovnával so zdravotnými problémami, bol poslaný na „farmu“ a nakoniec ho Predators vykúpili zo zmluvy. V lete si nevedel nájsť v NHL prácu, ale teraz mu dá šancu tím, ktorý prehral sedem z ostatných ôsmich duelov.

Clune odštartoval ročník v AHL a v ôsmich zápasoch v drese Toronta Marlies mu to nešlo zle – strelil dva góly a pridal tri asistencie. Vyslúžil si za to kontrakt v NHL. V prvom tíme by mal dostať šancu vo štvrtej útočnej formácii, kde môže využívať svoju fyzickú hru.

Kým Clune sa zo šance môže tešiť, útočníka Marka Arcobella tento krok tímu nepotešil. Práve on totiž vypadne zo zostavy. Kanadský tím ho už vo štvrtok zapísal aj na waiver listinu nechránených hráčov s úmyslom poslať ho na „farmu“. V siedmich tohtosezónnych dueloch nebodoval.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 30. 10. 2015 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL