Vráti sa skôr? Keith korčuľoval s tímom po prvýkrát od operácie

Duncan Keith, ktorý je najlepším obrancom a jedným z lídrov Chicaga Blackhawks, po prvýkrát od operácie pravého kolena korčuľoval so svojimi spoluhráčmi. Stalo sa tak počas nedeľného rozkorčuľovania pred večerným zápasom proti Edmontonu Oilers.

Keith, ktorý podstúpil operáciu 20. októbra s cieľom zaceliť natrhnutý meniskus, už korčuľoval pár dní s hráčmi, ktorí nefigurovali v základnej zostave, ale až v nedeľu sa pripojil k celému tímu. To by malo znamenať, že už od návratu do akcie nie je ďaleko.

„Cítim sa dobre. Nemyslím, že noha je taká silná, ako by mala byť, ale určite sa cítim dosť dobre po tom, čo som pár týždňov nekorčuľoval. Zdravotníci mi veľmi pomohli, aby som sa pripravil na návrat na ľad. Bol to rýchly zvrat. Snažím sa robiť všetko možné, aby som bol pripravený, takže sa snáď vrátim do hry o čosi skôr,“ povedal Keith pre ligovú stránku.

Keith zaznamenal dve asistencie v šiestich zápasoch pred operáciou. Po nej už vynechal deväť zápasov a do akcie sa nebude môcť vrátiť skôr ako 14. novembra, pretože bol zapísaný na listinu dlhodobo zranených hráčov. Vtedy Chicago nastúpi proti St. Louis Blues. Nie je to však zatiaľ dátum, ktorý je označený ako cieľový.

„Držíme palce, aby sa mohol vrátiť už tak skoro, ale uvidíme, ako na tom bude, keď sa tento týždeň dostane na tréningoch aj do osobných súbojov. Pár dní už korčuľoval. Tvrdí, že sa cíti naozaj dobre a myslím si, že dnes mu korčuľovanie išlo bez problémov. Je to veľmi povzbudivé,“ prezradil tréner Joel Quenneville.

Keitha zranenie trápilo od finále Stanleyho pohára, ktoré dohral aj napriek bolesti z jasných dôvodov. Počas leta sa bolesti zbavil, ale znovu sa objavila už v prípravnom období. Po operácii sa oznámilo, že vynechá štyri až šesť týždňov. Ak by sa vrátil do akcie 14. novembra, nenaplnila by sa ani spodná hranica absencie.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 09. 11. 2015 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL