Skvelý Ristolainen strelil hetrik, ktorý však Sabres premárnili + video

Obrancovia veľa hetrikov nestrieľajú, ale v ostatných šiestich dňoch sme sa dočkali hneď dvoch. Sheu Webera z Nashville totiž vo štvrtok napodobnil Rasmus Ristolainen z Buffala. Tak ako cez víkend, ani tentokrát však trojgólový zápis k víťazstvu neviedol.

Sabres v zápase proti Calgary prehrávali 0:2, ale dva presilovkové góly Ristolainena znamenali vyrovnanie stavu na 2:2. Dvadsaťjedenročný Fín dosiahol svoj prvý hetrik v NHL v 55. minúte, keď opäť vyrovnal skóre. Buffalo však jeho góly nedokázalo zužitkovať a Flames podľahlo 3:4, aby si pripísalo tretiu prehru po sebe.

„Je to pre mňa niečo špeciálne. Nestáva sa mi to príliš často, takže to beriem s radosťou. My však veľmi potrebujeme víťazstvá. Musíme nájsť spôsob, ako ich spoločnými silami získať. Dnes sme takto dopadnúť nechceli. Mali sme dve naozaj zlé tretiny,“ povedala pre AP druhá hviezda zápasu a prvá hviezda večera.

Ristolainen strelil všetky tri góly v tretej tretine a ukončil 13-zápasové gólové suchoty. Nebol ani ďaleko k tomu, aby duel opustil so štyrmi presnými zásahmi.

„Ak by v tretej tretine ešte raz vystrelil na bránu, mohol streliť ďalší gól. Mal veľmi dobrú príležitosť, ale pokúsil sa urobiť prihrávku na opačnú stranu k Giontovi,“ poznamenal tréner Dan Bylsma. „Dnes to bol od neho skvelý výkon, len škoda, že sme ho premárnili.“

Po štvrtkovom zápase má talentovaný „zadák“ na konte sedem presných gólov. K nim už pridal aj 14 asistencií a s 21 bodmi získanými v 29 dueloch je druhým najproduktívnejším hráčom tímu. V priemere hráva 24 a štvrť minúty na zápas.



Count them. One, two, three. Congrats @rasmrist55. #HatTrick #RR55 pic.twitter.com/mLAZLq5kOm

— Buffalo Sabres (@BuffaloSabres) December 11, 2015



Autor: Jozef Struhár | Vydané: 11. 12. 2015 | Rubrika: Video


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL