Ďalšia zmena v Pittsburghu: Scuderi bol vymenený do Chicaga za Daleyho

Po trénerskej zmene došlo v Pittsburghu aj k zmene v zostave. Penguins sa v pondelok dohodli s Blackhawks na výmene dvoch obrancov. Z Chicaga získali Trevora Daleyho, za ktorého obetovali Roba Scuderiho.

Aby mohol generálny manažér Jim Rutherford výmenu zrealizovať, musel si tiež ponechať 33 % z platu Scuderiho, ktorý zarába tri milióny amerických dolárov. Získať Daleyho sa pokúšal už mesiac, ale až do pondelka nedokázal ponúknuť Stanovi Bowmanovi vhodnú protihodnotu.

„Páči sa nám Trevor, pretože vie korčuľovať. Dokáže sa dobre hýbať s pukom, čo je niečo, o čom sme hovorili, že sa snažíme zlepšiť,“ priznal Rutherford pre tímovú stránku. „Trevor je dobrým hráčom NHL a určite nám dokáže pomôcť.“

Tridsaťdvaročný Daley zaznamenal 67 gólov a 231 bodov v 785 zápasoch NHL, pričom 756 z nich odohral za Dallas Stars. V tejto sezóne odohral 29 zápasov v drese Blackhawks, v ktorých neskóroval a zaznamenal šesť asistencií.

O štyri roky starší Scuderi odohral prvých päť sezón v drese Penguins a po štyroch rokoch v tíme Los Angeles Kings sa v sezóne 2013/14 opäť vrátil do Pittsburghu. S oboma tímami vyhral Stanley Cup. V aktuálnom ročníku dohral 25 duelov so ziskom štyroch asistencií. V kariére pritom nazbieral 104 bodov v 745 stretnutiach.

Rutherford tiež v pondelok informoval, že v dohľadnej budúcnosti už nepripravuje žiadnu výmenu. Teraz dá priestor novému trénerovi Mikeovi Sullivanovi, aby skúsil oživiť mužstvo, ktoré momentálne má klub k dispozícii. Prvý zápas mu nevyšiel ani napriek 45 strelám na bránu. Penguins podľahli Washingtonu 1:4.

Crosby knows from personal experience that Daley's skating ability is top notch. https://t.co/vqkOk7U11m pic.twitter.com/DbfFhBeCcZ

— Pittsburgh Penguins (@penguins) December 15, 2015



Autor: Jozef Struhár | Vydané: 15. 12. 2015 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL