Zajac dúfa, že sa do akcie vráti už v sobotu

Stredný útočník Travis Zajac, ktorý háji farby New Jersey Devils, vynechal vo štvrtok siedmy duel po sebe pre zranenie hornej časti tela, no dúfa, že bude môcť hrať už v sobotnom zápase proti Anaheimu Ducks.

Tridsaťročný rodák z Winnipegu vo štvrtok dopoludnia absolvoval so spoluhráčmi dopoludňajšie rozkorčuľovanie a dokonca sa zapojil aj do kontaktných súbojov. Stalo sa tak po prvýkrát od zranenia, ktoré utrpel 3. decembra v úvode zápasu proti Caroline Hurricanes.

„Musím si počkať na to, čo na to povie tréner, ale myslím si, že po jednom ďalšom tréningu budem pripravený. Pár týždňov som korčuľoval individuálne, takže je to iba o tom, aby som sa dostal späť do rytmu,“ povedal Zajac pre tímovú stánku.

Tréner John Hynes nechcel predbiehať, ale priznal, že existuje možnosť, že Zajac bude v sobotu hrať. „Máme ešte pár dní na to, aby sme urobili rozhodnutie, ale je na ceste k tomu, aby sa vrátil už čoskoro,“ doplnil.

Zajac odohral pred zranením 24 zápasov, v ktorých nazbieral 15 bodov za šesť gólov a deväť asistencií. Na konte má aj šesť plusových bodov a 10 trestných minút, pričom hráva 20 minút na zápas a na vhadzovaniach má 53,9% úspešnosť.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 18. 12. 2015 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL