Blues si uctili Jackmana pri prvom návrate do St. Louis + video

Kanadský obranca Barret Jackman sa pred štvrtkovým zápasom Nashville Predators proti St. Louis Blues dočkal pocty. V Scottrade Center, kde sa vrátil prvýkrát v novom drese, ho privítali spomienkovým videom.

Tridsaťštyriročný veterán pricestoval do domácej arény Blues po prvý raz ako hráč iného tímu. Doteraz v nej nikto neodohral viac zápasov ako on (395). V St. Louis strávil predošlých 13 sezón po tom, čo ho klub draftoval v roku 1999 zo 17. pozície.

„Bolo to dosť emotívne. Cítil som, že sa niečo chystá a snažil som sa na to psychicky pripraviť. Bolo to od nich naozaj pekné a aj to, že v hľadisku vyhľadali moju rodinu,“ povedal po zápase Jackman, ktorému patrí druhé miesto v klubovej histórii s 803 duelmi v drese Blues.

Jackman bol symbolicky vyhlásený za tretiu hviezdu zápasu, v ktorom Predators prehrali 1:2. Po tom, čo v tíme z Missouri strávil celú kariéru, sa 1. júla upísal Nashvillu ako voľný hráč. Spolu má na konte 833 duelov v NHL so ziskom 183 bodov a 1074 trestných minút.

Najväčší úspech kariéry dosiahol rodák z Britskej Kolumbie už v nováčikovskej sezóne 2002/03, po ktorej získal Calder Trophy. V roku 2007 sa s kanadskou reprezentáciou tešil z titulu majstra sveta.




Autor: Marián Masaryk | Vydané: 18. 12. 2015 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL