Brendan Gallagher trénoval, čoskoro by mohol aj hrať

Urobil významný krok k návratu. Pravý krídelník Montrealu Canadiens Brendan Gallagher trénoval v sobotu so svojimi spoluhráčmi po prvýkrát od 22. novembra, keď si zlomil dva prsty na ľavej ruke.

Gallagher necestoval s mužstvom do Washingtonu, kde sa Canadiens stretli s Capitals, ale tréner Michel Therrien povedal, že by sa jeho zverenec mohol vrátiť do akcie už počas aktuálneho tripu.

Po sobotnom zápase bude čakať tím v nedeľu voľno a následne odohrá v priebehu dvoch dni zápasy proti Tampe Bay Lightning a Floride Panthers. Na Nový rok sa predstaví vo Foxborough, kde sa postaví Bostonu Bruins v zápase Winter Classic.

„Je to možné, ale ešte sa v priebehu niekoľkých dní stretne opäť s doktormi a oni urobia rozhodnutie,“ poznamenal Therrien pre tímovú stránku.

Gallagher v sobotu po prvýkrát pracoval s pukom a po tréningu sa cítil dobre. Horšie je na tom obranca Tom Gilbert, ktorý pre zranenie dolnej časti tela, ktoré utrpel v utorok proti Minnesote Wild, vynechá minimálne ďalšie štyri zápasy, vrátane Winter Classic.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 27. 12. 2015 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL