Tokarski bol vymenený do Anaheimu, Canadiens získali útočníka

Pred minulou sezónou vytlačil z tímu Canadiens Petra Budaja, teraz jeho poslal preč z organizácie generálny manažér Marc Bergevin. Vo štvrtok brankára Dustina Tokarského vymenil do Anaheimu za útočníka Maxa Friberga.

Tokarski v minulej sezóne robil náhradníka Careymu Priceovi, no tento ročník začal na „farme“. Pri zranení jednotky Montrealu však dostal šancu aj v NHL. Zasiahol do šiestich duelov a pripísal si bilanciu 1-3-0 s 87,8% úspešnosťou zákrokov a priemerom 3,19 inkasovaného gólu na zápas.

V 26 zápasoch kariéry vychytal deväť výhier a zneškodnil 91 % striel s priemerom 2,71 inkasovaného gólu na zápas.

V Montreale tak na brankárskom poste zostávajú momentálne Mike Condon a Ben Scrivens. Price pauzuje od 25. novembra pre zranenie dolnej časti tela a stále nezačal korčuľovať. Už teraz je jasné, že sa nestihne vrátiť v takom časovom horizonte, ako predpovedal tím po utrpení zranenia.

Dvadsaťtriročný Friberg zaznamenal jednu strelu a jeden mínusový bod v piatich zápasoch, ktoré odohral v drese Ducks na začiatku tejto sezóny. Odohral aj 25 duelov za San Diego v AHL. V nich si pripísal päť gólov a 12 asistencií. Canadiens už oznámili, že hrávať bude za záložný tím St. John’s IceCaps.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 08. 01. 2016 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL