Regehr podpísal zmluvu s Flames a ukončil kariéru + video

Obranca Robyn Regehr odohral svoje posledné zápasy za Los Angeles Kings, s ktorým získal v roku 2014 aj Stanleyho pohár, ale kariéru ukončil na mieste, ktorému patrí jeho srdce – v kanadskom Calgary.

Tridsaťpäťročný rodák z Brazílie podpísal v pondelok jednodňový kontrakt s Calgary Flames, aby mohol ukončiť kariéru v radoch tímu. Ten reprezentoval v 11 z jeho 15 sezón v NHL predtým, ako bol vymenený do Buffala a následne do Los Angeles.

„Vždy som cítil, že som ‚plameň‘ z Calgary a keď sa pozriem späť na moju kariéru, je to tím, s ktorým sa spájam najviac. Strávil som tu najviac času, mám tu veľkú časť rodiny, priateľov a ľudí, ktorí ma podporovali,“ povedal Regehr pre CP.

Regehr zavesil korčule na klinec po odohraní 1090 zápasov v NHL. Jeho prioritou bola defenzívna činnosť, no dokázal nazbierať aj 36 gólov a 163 asistencií. Najväčší úspech s Calgary dosiahol v roku 2004, keď sa dostal do finále. O desať rokov neskôr v ňom aj triumfoval už ako hráč Kings.

V rámci organizácie Flames patrí Regehrovi druhé miesto v počte odohraných zápasov – absolvoval ich 826. Sedem sezón bol aj alternatívnym kapitánom. Dvere do NHL mu však otvorilo Colorado Avalanche, ktoré ho draftovalo v roku 1998 z 19. miesta.

Hráč, ktorý vyrástol neďaleko Alberty v provincii Saskatchewan, takmer prišiel o šancu zahrať si v NHL, keď ako devätnásťročný zažil autonehodu. Utrpel pri nej zlomeninu oboch nôh a bolo otázne, či bude môcť ešte hrať hokej. O štyri mesiace neskôr zažil debut v drese Calgary.

Regehr reprezentoval aj Kanadu. V rokoch 2000 a 2005 na svetovom šampionáte a v roku 2006 dokonca na Olympiáde. Spolu so ženou a dvoma synmi žije v Calgary.

#ThankYouReggie https://t.co/OcKGYOfwYs

— Calgary Flames (@NHLFlames) January 12, 2016



Autor: Jozef Struhár | Vydané: 12. 01. 2016 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL