Price začal korčulovať, Scrivens má novú masku

Brankárska jednotka Montrealu Canadiens Carey Price potešil v utorok fanúšikov, keď sa objavil opäť na ľade. Po prvý raz od obnovenia si zranenia dolnej časti tela korčuľoval, aj keď zatiaľ len bez výstroja.

Dvadsaťosemročný Kanaďan nechytal od 25. novembra, keď sa opätovne zranil v zápase proti New Yorku Rangers. Dĺžka jeho absencie sa spočiatku odhadovala na šesť týždňov, podľa posledných správ sa však nevráti do akcie skôr než po Zápase hviezd. Prvý duel po ňom Montreal odohrá 2. februára proti Philadelphii.

Obhajca Vezinovej i Hartovej trofeje cvičil v utorok ráno v tréningovom komplexe v Brossarde s pohybovým trénerom Grahamom Rynbendom. Spoluhráči mali z jeho progresu radosť. „Dúfajme, že všetko pôjde dobre a skoro sa vráti do akcie,“ povedal za všetkých pre klubový web obranca Jeff Petry.

Price, ktorý si pôvodné zranenie privodil 29. októbra proti Edmontonu, stihol v tejto sezóne odchytať 12 duelov s bilanciou 10-2-0. Zastavil v nich 93,4 % striel a priemerne inkasoval 2,06 gólu na zápas. Canadiens zaznamenali počas jeho aktuálnej absencie bilanciu 6-13-1.

Dočasnou jednotkou v bráne tradičného kanadského klubu sa stal Mike Condon, ktorému sa však tiež veľmi nedarí. Náhradníka mu robil Dustin Tokarski, ktorého však 28. decembra nahradila nová posila z Edmontonu Oilers Ben Scrivens.

Klub tiež v utorok popoludní informoval, že útočník Dale Weise, ktorý nehral od 1. januára (horná časť tela), absolvoval cvičenie s kondičným trénerom Pierreom Allardom.

Obranca Tom Gilbert (dolná časť tela), ktorý vynechal ostatných sedem duelov, trénoval individuálne s pohybovým trénerom Vincentom Roof-Rancineom. Petry trénoval s tímom a vo štvrtok proti Chicagu Blackhawks by už mohol hrať.

Scrivens odhalil dizajn svojej novej masky

Dvadsaťdeväťročný Scrivens už absolvoval svoje prvé dva štarty v drese Canadiens, no oba prehral. Jeho štatistiky sú 88,5% úspešnosť zákrokov a priemer 3,62 inkasovaného gólu na zápas. V utorok zverejnil na Twitteri nový dizajn svojej masky vo farbách jeho súčasného zamestnávateľa:

.@ben_scrivens has a new Canadiens mask. Check it out! Thanks to @Eyecandyair. #GoHabsGo #lookinggood 👌 pic.twitter.com/9ZOksASUxu

— Canadiens Montréal (@CanadiensMTL) January 12, 2016

Páči sa vám?


Autor: Marián Masaryk | Vydané: 13. 01. 2016 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL