Hodgson a Guenin na waiver listine, Higgins bol poslaný do AHL

V stredu sa v NHL urobili štyri transakcie súvisiace s waiver listinou nechránených hráčov. Jeden hráč na nej strávil 24 hodín, ďalší bol z nej stiahnutý a ďalší dvaja na ňu zapísaní.

V utorok boli na listinu zaradení obranca Columbusu Kevin Counnauton a útočník Vancouveru Chris Higgins. Kým Connautona si z nej stiahla Arizona, Higgins na nej vydržal 24 hodín nedotknutý a Canucks ho poslali do záložného tímu Utica Comets z AHL.

V stredu bol na listinu pridaný útočník Nashvillu Cody Hodgson, ktorý zaznamenal tri góly a päť asistencií v 39 zápasoch doterajšieho priebehu sezóny. V priemere hrával necelých 11 minút na zápas, čo predstavuje jeho kariérne minimum.

Dvadsaťpäťročný hokejista podpísal s Predators v lete jednoročnú zmluvu v hodnote 1,05 milióna amerických dolárov len krátko po tom, čo ho z predošlej zmluvy vykúpil tím Buffalo Sabres. Hodgson je bývalou desiatkou draftu a nikdy svoj predpovedaný potenciál nenaplnil.

Tím Colorado Avalanche na ňu zase zapísal obrancu Natea Guenina, ktorý nebodoval v ani jednom z 29 zápasov, ktoré odohral. V 15 dueloch bol zdravým náhradníkom. V NHL už odohral 205 duelov so ziskom 28 bodov (5 gólov, 23 asistencií).


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 14. 01. 2016 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL