Gáborík chýba ofenzíve Los Angeles, zranil sa aj Kopitar

Slovenský útočník Marián Gáborík mal v ostatných siedmich zápasoch prsty v piatich góloch Los Angeles, pričom štyri sám strelil. Začínalo sa mu dariť, ale potom prišlo zranenie kolena.

Tridsaťštyriročný Trenčan po kolízii „koleno na koleno“ vynechal už tri zápasy a Kings dúfajú, že bude zotavený včas na to, aby bez neho nemuseli hrať v play-off. Jeho absencia je totiž citeľnejšia, ako by mnohí po jeho trápiacom sa úvode sezóny čakali.

Kalifornský tím prehral všetky tri zápasy bez Gáboríka, ale horším znamením je, že v nich strelil dokopy len dva góly. V každom pritom vyslal na bránu viac striel ako súper. Platilo to aj vo štvrtok, keď podľahol Blues 1:2 po predĺžení.

„To, že sme prišli o Gáboríka, vytvorilo v tomto tíme dieru. Ak sa pozriete na obdobie po tom, čo sa zranil, naše strelecké šance... Povedal by som, že súperov prestrieľame, len nevieme dostať puk do brány. Mohli sme vyhrať každý zápas na tomto tripe. Chlapci musia strieľať góly. Brown, King, Toffoli, Pearson. Musia strieľať góly,“ povedal Sutter pre Los Angeles Times.

Gáborík v tejto sezóne strelil 12 gólov a nazbieral 22 bodov, čím nikoho určite neohúri, ale svojou hrou vytváral priestor aj pre spoluhráčov, či už rýchlymi akciami alebo tým, že lákal pozornosť obrancov súpera.

Hráčom, na ktorého si súperi dávajú veľký pozor, je aj Anže Kopitar. A ten nedohral štvrtkový zápas pre zranenie dolnej časti tela. Nie je známe, kedy sa tak stalo a nič nenaznačovalo tomu, že ho utrpel vo štvrtok. Mohlo ísť o nadväznosť na problémy z duelu proti Bostonu. Závažnosť poranenia zatiaľ nie je známa.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 19. 02. 2016 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL