Lovejoya trápi zranenie, Malkin sa vrátil do tréningu

Tím Pittsburgh Penguins bude musieť pokračovať v boji o play-off bez skúseného obrancu Bena Lovejoya. Na druhú stranu, bližšie k návratu sú Jevgenij Malkin a Nick Bonino.

Tréner Mike Sullivan v utorok prezradil, že Lovejoya trápi „dlhodobé“ zranenie hornej časti tela, pre ktoré bude chýbať neurčitú dobu. Utrpel ho v sobotnom zápase proti Tampe, keď sa v druhej tretine dostal do kolízie s útočníkom Lightning J. T. Brownom.

Tridsaťdvaročný rodák z New Hampshire odohral v tejto sezóne 57 zápasov, v ktorých strelil tri góly a pridal šesť asistencií. Na konte má aj deväť plusových bodov, s ktorými bol druhý medzi obrancami tímu.

Dobrá správa prišla ohľadom stavu Malkina, ktorý sa zlepšil natoľko, že ruský útočník už mohol v utorok absolvovať tímový tréning. Stalo sa tak po prvýkrát od 2. februára, keď utrpel zranenie dolnej časti tela. V stredu hrať ešte nebude.

Zápas proti Bostonu vynechá aj Bonino, ktorý trénoval po prvý raz od 12. januára, keď utrpel zranenie ruky. Obaja začali tréningovú jednotku v nekontaktných dresoch a dokončili ju v bežných.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 24. 02. 2016 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL