Obranca Scott Hannan ukončil kariéru

Obranca Scott Hannan odohral v Národnej hokejovej lige 16 sezón. Viac ich už však nepridá. V stredu definitívne oznámil, že odchádza do športového dôchodku.

Congratulations on a great career Scott Hannan. 16 NHL seasons later, we remember where it all began #Rocketsalumni pic.twitter.com/0tcsdQerVz

— Kelowna Rockets (@Kelowna_Rockets) February 24, 2016

„Mal som nesmierne šťastie, že som mohol hrať v NHL v piatich skvelých organizáciách. Rád by som poďakoval všetkým mojim spoluhráčom a trénerom, ktorí mali počas tých rokov vplyv na moju kariéru. Som veľmi vďačný aj za to, že som mohol ukončiť kariéru tam, kde som ju začal,“ vyhlásil prostredníctvom tímu San Jose Sharks.

Práve kalifornský tím otvoril Hannanovi dvere do NHL, keď ho v roku 1997 draftoval z 23. miesta. V tíme strávil prvých osem sezón kariéry a nakoniec sa doň ešte vrátil, aby zaň počas posledných troch sezón kariéry odohral 118 zápasov. Posledný v ročníku 2014/15. Viac ako jeho 626 zápasov odohrali v drese San Jose len dvaja obrancovia a piati hráči celkovo.

„Bol to skvelý hokejista, rešpektovaný svojimi spoluhráčmi a skutočne miloval tento šport. Chceme Scottovi i jeho manželke Kristine poďakovať za to všetko, čo pre organizáciu Sharks urobili a zaželať im do budúcna všetko najlepšie,“ povedal generálny manažér Sharks Doug Wilson.

Tridsaťsedemročný Kanaďan pôsobil aj v dresoch Colorada, Washingtonu, Calgary a Nashvillu. Dokopy v lige odohral 1055 zápasov, v ktorých strelil 38 gólov a nazbieral 217 bodov. V play-off odohral ďalších 100 zápasov so ziskom gólu a 20 asistencií. Vrcholom bolo pre neho konferenčné finále, do ktorého sa dostal so „žralokmi“ v roku 2004.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 25. 02. 2016 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL