Giroux a Streit dosiahli významné míľniky v jednom zápase + video

Philadelphia zdolala v sobotnom zápase Arizonu 4:2, ale pre dvoch jej hráčov to nebol jediný dôvod na radosť. Obranca Mark Streit v ňom zaznamenal svoj 400. bod v NHL, kapitán Claude Giroux sa dostal na číslo 500.

Giroux notches his 500th @NHL point and puts the #Flyers up 2-1! #ARIvsPHI @Wawa Classic Moment 👍 pic.twitter.com/0IOQOZXHRi

— Philadelphia Flyers (@NHLFlyers) February 27, 2016

Dvadsaťosemročný Giroux využil v 18. minúte presilovú hru a poslal Flyers do vedenia 2:1 svojím 17. gólom v sezóne. Stal sa štvrtým hráčom draftovaným v roku 2006, ktorý dosiahol hranicu 500 bodov. S 50 bodmi v 58 dueloch sezóny je lídrom tímovej produktivity.



„Chcete byť so svojimi spoluhráčmi na ľade a pomôcť im vyhrať. Je to dobrý pocit vrátiť sa do akcie a hneď zvíťaziť. Ďakujem všetkým trénerom a spoluhráčom, ktorí mi pomohli dosiahnuť tento míľnik,“ povedal pre AP kanadský center, ktorý sa vrátil do akcie po trojzápasovej absencii.

With his 3 assists today, Mark Streit has hit his 400 @NHL point milestone for another @Wawa Classic Moment! pic.twitter.com/56kDmFlebw

— Philadelphia Flyers (@NHLFlyers) February 27, 2016

O desať rokov starší Streit asistoval pri všetkých troch góloch tímu v prvej tretine a ako prvý rodený Švajčiar v histórii NHL si pripísal 400 bodov. Stal sa prvým obrancom v klubovej histórii s troma prihrávkami v prvej tretine zápasu od 26. októbra 2002, keď to proti NY Islanders dokázal Eric Weinrich.

Rodák z Bernu je druhým najproduktívnejším obrancom tímu so ziskom 16 bodov za päť gólov a jedenásť asistencií v 42 odohraných dueloch sezóny.




Autor: Marián Masaryk | Vydané: 28. 02. 2016 | Rubrika: Video


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL