Blandisi a Smith-Pelly dostali pokutu za filmovanie

Mladí útočníci New Jersey Devils Joseph Blandisi a Devante Smith-Pelly boli za svoje nevydarené divadelné kúsky potrestaní. Oddelenie hokejových operácií NHL im udelilo pokutu vo výške 2 000 amerických dolárov. Stali sa ôsmym a deviatym potrestaným hráčom za filmovanie.

Hráči sú potrestaní za opakované porušenie pravidla č. 64 o filmovaní. Po prvom incidente nasleduje iba napomenutie, no za ďalšie už hráč dostáva pokutu. Tá sa pri treťom porušení zvýši o tisíc dolárov, od štvrtého je spolu s hráčom pokutovaný aj hlavný tréner.

Dvadsaťjedenročný Blandisi sa prvýkrát previnil 16. februára v zápase proti Philadelphii. Pokutu si vyslúžil za incident v dueli proti Rangers z 23. februára, keď sa v druhej tretine snažil vypýtať si faul za nedovolené bránenie obrancu Dylana McIlratha.

O tri roky starší Smith-Pelly bol varovaný po zápase proti Minnesote, ktorý sa odohral 22. decembra. Pokuta mu bola pridelená po tom, čo sa 24. februára v zápase proti Washingtonu pokúsil „predať“ faul Nicklasa Bäckströma. Oba prípady prišli ešte pred výmenou, keď hrával za Montreal.

Peniaze poputujú na účet Hráčskeho rezervného fondu.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 04. 03. 2016 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL