Steve Mason: Už som bol odpisovaný veľakrát

V sobotu to už budú dva týždne, čo naposledy Steve Mason štartoval v bráne Flyers. Od príchodu do Philadelphie nikdy nesedel na striedačke tak dlho.

Hlavný tréner Dave Hakstol stále nevzdáva boj o play-off a momentálne uprednostňuje brankára, ktorý má lepšiu formu. A tým je Michal Neuvirth. Ten od 25. januára štartoval v 10 z 18 zápasov. Päť pritom vynechal pre zranenie.

„Nie som si istý, aký titulok tomu chcete dať. Počas mojej kariéry som bol odpisovaný už veľakrát a toto nie je pre mňa nič nové. Verím si. Ľudia budú hovoriť počas vašej kariéry veľa vecí, ale dôležité je to, čo si myslíte vy o sebe. Ja si myslím, že odkedy som sme prišiel, tak som sa osvedčil,“ povedal Mason pre CSN.

V sobotu by Mason mohol dostať šancu opäť chytať. Bolo by to proti jeho bývalému tímu, Columbusu, v drese ktorého si v roku 2009 vychytal Calderovu trofej pre najlepšieho nováčika. Hakstol však neoznámil, koho pošle do brány.

„Myslím si, že bude pripravený hocikedy, keď dostane šancu. Myslím si, že bude pripravený odviesť pre nás dobrú robotu,“ poznamenal Hakstol.

Mason sa v ostatnej dobe aspoň snaží podporovať svojich spoluhráčov v maximálnej miere a takisto pracuje s trénerom brankárov Kimom Dillabaughom na tom, aby zostal v strehu a pripravený, keď ho bude tím potrebovať.

„Niekedy je to súčasťou vašej práce. Musíte chodiť na štadión a pracovať na sebe, aby ste boli lepší. Tiež sa musíte uistiť, že dávate vašim spoluhráčom šancu, aby sa aj oni mohli zlepšovať. Myslím, že som v tom počas ostatných týždňov urobil dobrú prácu. Myslím si, že keď budete pracovať tvrdo, tak nakoniec budete za to odmenení,“ dodal Mason.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 05. 03. 2016 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL